Voetbal Geeft

VVV-Venlo speler Linthorst verrast vrijwilliger met gedoneerde seizoenkaart

De 32-jarige Debby Kipp is al jaren actief als vrijwilliger bij VVV-Venlo. Ze helpt bij de maatschappelijke projecten van de VVV foundation en haalt hier veel voldoening uit. Juist dat laatste ontbrak eerder in haar leven, doordat ze afgekeurd is om te werken. VVV-Venlo middenvelder Evert Linthorst reikt Debby als blijk van waardering een ‘VoorVechterskaart’ uit, een gedoneerde seizoenkaart.

De liefde voor voetbal en VVV-Venlo in het bijzonder heeft Debby van haar opa, een oud-speler van VVV-Venlo. Zelf kan ze niet voetballen door een heupaandoening. Haar ene been is een stuk korter dan het andere been, waardoor ze diverse fysieke klachten heeft. Dit zorgt ervoor dat ze afgekeurd is om te werken. Voor Debby bracht dit de nodige mentale uitdagingen met zich mee: "Je bent geen onderdeel van de maatschappij, hoort er niet echt bij. Dat voelt toch wel eenzaam".

Uitgerekend haar favoriete club VVV-Venlo vroeg Debby vijf jaar geleden om als vrijwilliger bij de VVV Foundation te komen werken. Een uitgelezen kans om haar passies fotograferen en voetbal te kunnen combineren. "Ik voelde me vereerd", aldus Debby.

Toen ik die kaart kreeg, ging er trotsheid en blijdschap door me heen. Ik voel mij erg gewaardeerd door de VVV Foundation
Debby Kipp

VoorVechters

Selectiespeler Evert Linthorst heeft, als blijk van waardering voor haar werk, een seizoenkaart uitgereikt aan Debby. "Toen ik die kaart kreeg, ging er trotsheid en blijdschap door me heen. Ik voel mij erg gewaardeerd door de VVV Foundation. Dat gevoel van waardering ben ik niet gewend”, licht Debby toe.

Het initiatief maakt deel uit van het project VoorVechters, waarbij onder andere spelers, oud-spelers en clubiconen seizoenkaarten doneren aan mensen die onder de armoedegrens leven en daardoor zelf geen seizoenkaart kunnen kopen. "Ik vind het vooral mooi dat ik Debby de waardering kan geven die zij verdient", licht Evert Linthorst toe. Eerder gingen (oud)spelers als Keisuke Honda, Bryan Linssen, Stan Valckx, Nordin Amrabat, Maya Yoshida, John Roox en Lee Cattermole Linthorst voor als VoorVechters.

De kracht van ons voetbal

De video maakt onderdeel uit van een videoreeks waarin wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu en zijn of haar omgeving kan betekenen. Bekijk hier de eerdere video’s van de 18 eredivisieclubs. De videoserie is een initiatief van de Eredivisie CV, FOX Sports en VriendenLoterij, maatschappelijk partner Eredivisie.

Dit artikel delen