Voetbal Geeft

Week van de eenzaamheid: Ouderen lopen mee in de line-up van RKC Waalwijk - Sparta

Eenzaamheid onder ouderen is een groot probleem. Maar liefst één op de tien voelt zich erg eenzaam en krijgt slecht één keer per maand bezoek. Tijdens de week van de eenzaamheid besteedt RKC Waalwijk hier extra aandacht aan. Bij de line-up liepen dit keer geen kids mee, maar mochten ouderen samen met de selectiespelers het veld op.

Een klein gebaar kan het verschil maken

Tijdens de week van de eenzaamheid zijn er elk jaar honderden activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Zondag was het dan zo ver voor de 86-jarige Zus, ze was uitgenodigd om een middagje naar de eredivisiewedstrijd RKC - Sparta te gaan. Samen met aanvoerder Michiel Kramer mocht ze als eerste in de line-up het veld oplopen. Zus woont in een verzorgingstehuis, ze krijgt weinig bezoek en gaat niet zo vaak meer een dagje uit, daarom keek ze erg uit naar het wedstrijdbezoek aan RKC.

Algemeen directeur, Frank van Mosselveld, vindt dat RKC als betaald voetbalorganisatie én met de maatschappelijke functie die ze hebben daarin hun rol moeten nemen. Vanuit de maatschappelijke stichting 'Samen RKC' zetten ze zich in met een aantal projecten die eenzaamheid onder de mensen zoveel mogelijk tegen gaat.

Als je alleen bent, geen familie of vrienden meer om je heen hebt dan is het heel lastig, dus als we een kleine glimlach op het gezicht hebben weten te toveren dan betekent het dat we het ergens goed hebben gedaan.
Aanvoerder Michiel Kramer

VOETBAL GEEFT

Samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen