Voetbal Geeft

Willem Janssen verrast zieke Wessel in bijzondere skybox WKZ

Fanatiek voetballer Wessel werd vier maanden geleden in het Wilhelmina Kinderziekenhuis opgenomen met diverse wonden. Door de geconstateerde zeldzame huidaandoening kan hij het ziekenhuis niet verlaten. Het bezoek van aanvoerder Willem Janssen in de FC Utrecht Skybox in het ziekenhuis is voor hem een enorme opsteker. In deze skybox kan hij door het bekijken van een live wedstrijd of het spelen van een potje FIFA even de pijn vergeten.

Wat begon met een ontstoken wondje, blijkt na diverse onderzoeken een zeer zeldzame huidaandoening te zijn: Pyoderma gangrenosum. Wessel heeft meerdere malen per dag wondverzorging nodig, slikt diverse medicijnen en wordt veelvuldig gecontroleerd. De 17-jarige Wessel blijft opgenomen in het ziekenhuis en mist zijn favoriete hobby voetbal enorm. Naast zelf fanatiek voetballer te zijn, fluit hij regelmatig wedstrijden en kijkt hij ook graag naar FC Utrecht.

Voor Wessel is de speciale FC Utrecht skybox in het ziekenhuis een welkome afleiding, zeker wanneer hij het moeilijk heeft: ‘Ik heb af en toe een baaldag, dan komen de muren op je af en wil je gewoon graag naar huis. Als ik in de skybox zit voelt het net alsof ik thuis zit of bij een vriend ben. Dat is een lichtpuntje in de week’. In de box zijn onder meer spellen, videogames en boeken voor de kinderen en er hangt een groot LED-scherm, zodat vanuit de skybox de wedstrijden van FC Utrecht ook live bekeken kunnen worden. De skybox bevindt zich in de centrale hal van het ziekenhuis en is even groot als een skybox voor 12 personen in Stadion Galgenwaard.

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis wordt al jaren bezocht door de selectie van FC Utrecht, om de kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Met de ingebruikname van de skybox is FC Utrecht er niet alleen voor de kinderen op de momenten dat de selectie op bezoek komt, maar 24/7.

De kracht van ons voetbal

De video maakt onderdeel uit van een 25-delige videoreeks waarin wekelijks wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu en zijn of haar omgeving kan betekenen. FC Utrecht is de twaalfde club die wordt uitgelicht. Bekijk hier de eerdere video’s van PSV (Amputatievoetbal), Willem II (Football Memories), PEC Zwolle (PEC kicks ASS), ADO Den Haag (G-Storks), FC Twente (Supporter voor elkaar), sc Heerenveen (Begeleid werken), Feyenoord (Bijzondere wensen), Sparta Rotterdam (Banenmarsch), AZ (Blindentribune), FC Emmen (Oldstars) en FC Groningen (Framevoetbal).

De videoserie is een initiatief van de Eredivisie CV, FOX Sports en VriendenLoterij, maatschappelijk partner Eredivisie.

Dit artikel delen