Voetbal Geeft

MPE21: Willem II laat kwetsbare jongeren uitblinken

De Eredivisie en haar Maatschappelijk Partner, Vriendenloterij, gaan voor het vierde jaar op rij op zoek naar het beste plan voor een nieuw impactvol maatschappelijk project. Negen eredivisieclubs nemen het tegen elkaar op in de strijd om de titel en de daarbij horende bijdrage van maximaal 50.000 euro om het project te kunnen realiseren. Het publiek bepaalt samen met de jury welke clubs er in de top 3 horen. Vandaag lichten we één van de negen genomineerde projecten uit: Willem II met 'De Uitblinkers'.

Schooluitval tegengaan

Willem II wil jongeren tussen 16 en 23 jaar die dreigen uit te vallen in het MBO-onderwijs een extra steuntje in de rug geven. Deze kwetsbare doelgroep, die thuis, op school of in hun leven extra ondersteuning kan gebruiken, volgt een persoonlijk programma waarin sport als middel centraal staat met Willem II als wow-factor. In het speciaal ontwikkelde begeleidingsprogramma ‘De Uitblinkers’ zet de club rolmodellen in om een elftal jongeren (terug) te begeleiden richting opleiding en uiteindelijk een diploma te halen.

Ontwikkelen van lifeskills

Het twaalf weken durende begeleidingsprogramma is bedoeld om kwetsbare jongeren bepaalde competenties te laten ontwikkelen waar zij trots op zijn, en er zo voor te zorgen dat de jongeren nieuwe motivatie vinden om door te zetten. De jongeren komen twaalf weken lang twee dagdelen per week naar het Koning Willem II stadion, waar ze sportieve activiteiten volgen en hun persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Gedurende het programma leren ze bepaalde life-skills, die ze het hele leven kunnen gebruiken. Voor tussentijdse resultaten ontvangen de deelnemers badges. Het traject wordt afgesloten met een certificaat, waar ze naar kunnen refereren op hun CV en richting derden.

Winnaar bekend op vrijdag 26 november

Het publiek kan tot en met 14 november stemmen op zijn of haar favoriete projectplan. De publiekstem en de jury bepalen samen welke projecten in de top drie komen en dus een projectbijdrage krijgen om hun project te realiseren.

De VriendenLoterij stelt in totaal een bedrag van 100.000 euro beschikbaar voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’: 50.000 euro voor de winnaar, 30.000 euro voor de nummer 2 en 20.000 euro voor de nummer 3. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 26 november.

Over Maatschappelijk Project Eredivisie

‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ is een initiatief van de VriendenLoterij en de Eredivisie CV. Met deze competitie bieden zij alle achttien eredivisieclubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde en sterke samenleving. Al 16 jaar is de Vriendenloterij maatschappelijk partner van de Eredivisie. Door mee te spelen met de VriendenLoterij steunen deelnemers maatschappelijke projecten en de jeugdopleiding van hun favoriete eredivisieclub.

Dit artikel delen