Eredivisie Awards

Acht clubs vertegenwoordigen het Eredivisie Elftal van de Maand april

Het Eredivisie Elftal van de Maand bestaat uit spelers van maar liefst acht verschillende clubs. Opvallend is dat in april met name de aanvallers uitstekend presteerden: naast Luuk de Jong en Santiago Giménez kunnen ook Michiel Kramer en Igor Paixão terugkijken op een sterke maand. Feyenoord is met drie spelers hofleverancier in het elftal.

Het Eredivisie Elftal van de Maand april: Stijn van Gassel (Excelsior Rotterdam), Jorge Sánchez (Ajax), Damon Mirani (FC Volendam), Michael Pinto (Sparta Rotterdam), Guus Til (PSV), Orkun Kökcü (Feyenoord), Tijjani Reijnders (AZ), Santiago Giménez (Feyenoord), Michiel Kramer (RKC Waalwijk), Luuk de Jong (PSV) en Igor Paixão (Feyenoord).

Over de verkiezing

De Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand wordt gekozen op basis van statistieken (StatsPerform) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze onderdelen wegen ook mee voor de Eredivisie Speler van het Jaar- en Johan Cruijff Talent van het Jaar-prijzen, die na het seizoen 2022/23 worden uitgereikt tijdens de Eredivisie Awards.

De verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA Sports. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, de Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen