Voetbal Geeft

Bijzondere Eredivisie-speelster Amber (16) wordt in het zonnetje gezet door Finn Stokkers

De 16-jarige Amber speelt bij Go Ahead Eagles, in het team van de Bijzondere Eredivisie. Twaalf bijzondere voetballers met een handicap tussen de 10 en 18 jaar oud, vormen één rood-geel team en gaan met elkaar de strijd aan tegen Bijzondere clubs uit het gehele land. Haar grote held Finn Stokkers verrast Amber in de klas en neemt haar mee naar de Adelaarshorst. Het wordt een dag om nooit meer te vergeten.

Bijzondere voetballers

Amber is gek op voetbal. Ze groeit op in Deventer, waar haar ouders er vlak na de geboorte achter komen dat Amber een verstandelijke beperking heeft. Naarmate Amber ouder wordt, begint ze te worstelen met haar zelfvertrouwen. Ze gaat voetballen om voldoende sociale contacten op te doen en in beweging te blijven. Drie jaar geleden wordt Amber gevraagd om het G-team van Go Ahead Eagles te versterken. Hier bloeit ze helemaal op. Zij voetbalt gewoon bij haar favoriete club. Ze is trots en heeft het gevoel dat ze speciaal is.

Ik vind het mooi om te zien hoeveel plezier voetbal ze kan brengen en dat ze echt het idee hebben erbij te horen
Finn Stokkers - Selectiespeler Go Ahead Eagles

Voetbal Geeft

De Eredivisie zet zich samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft staan we stil bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen