Community Champions

MDT Community Champions werken zich in het zweet met Nouchka Fontijn en Roy Meyer tijdens het eindevenement

Ruim 80 jongeren die deelnamen aan het MDT Community Champions project kwamen op zaterdag 9 juli naar Zeist om het 16 weken durend project feestelijk af te sluiten. Geheel in stijl kwamen de deelnemers met de spelersbus van hun Eredivisieclub aan bij de Eredivisie CV om een sportieve dag te beleven. Een dag waarbij ze ook de kans kregen om de jongeren van de andere clubs te leren kennen en ervaringen te delen.

Dagvoorzitter Paskie Rokus trapte de dag af op het Oranjeplein van de KNVB Campus, na de opening vertrokken de jongeren naar het trainingsveld van Oranje. Daar stond de jongeren een leuke verrassing te wachten. Ze werden opgewacht door niemand minder dan de Olympiërs judoka Roy Meyer & bokster Nouchka Fontijn (’16 zilver & ’20 brons) voor een interactieve workshop. De jongeren werkte zich in het zweet en kregen een minimasterclass in boksen. Na deze sportieve start was het tijd om met en tegen elkaar te voetballen tijdens het Mixed voetbaltoernooi. De jongeren van de clubs werden onderling met elkaar gemixt om beter met elkaar kennis te maken. Tijdens het toernooi konden er twee prijzen worden gewonnen: een prijs door de meeste punten te halen en via de fairplay prijs.

Nadat het voetballen erop zat en de deelnemers een heerlijke gezonde lunch achter de kiezen hadden gingen ze zelf aan het werk. Elke team had de opdracht gekregen om vooraf een sportief of interactief onderdeel te bedenken voor hun eigen Community Champions games. Zo werd er gebasketbald, gehockeyd, voetbaldarts gespeeld, was er boterkaas en eieren en een quiz. Naast de fairplay prijs en de winnaar van het mixed voetbaltoernooi werden er nog twee andere prijzen uitgereikt aan de winnaars van de online Community Champions battles en de winnaars van het gehele MDT-traject, de jongeren van RKC Waalwijk wisten beide prijzen op hun naam te schrijven. Om de dag in stijl af te sluiten werd er nog lekker geborreld en keerden de jongeren daarna moe maar voldaan terug naar huis.

Geïnteresseerd in de community champions of wil je meer informatie? Neem dan eens een kijkje op de website van Community Champions.

Foto's van het MDT Community Champions Eindevent.

MDT Community Champions

Sinds maart zijn de Eredivisie CV, EFDN en acht clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gestart met het MDT-project Community Champions. Jongeren tussen de 15 en 27 jaar oud gaan in zestien weken op ontdekkingsreis naar de beste versie van zichzelf. Dit doen ze door samen te voetballen, aan diverse workshops deel te nemen en activiteiten in de wijk te organiseren. Deelnemende clubs zijn De Graafschap, Excelsior Rotterdam, FC Emmen, FC Twente, Feyenoord, RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam en Vitesse.

Als Community Champions ontdekken de jongeren (nieuwe) talenten bij zichzelf, ontmoeten ze nieuwe mensen en doen ze iets terug voor een ander. Zo komt de ene deelnemer er bijvoorbeeld achter dat zij het organiseren van evenementen erg leuk vindt, terwijl een ander zich juist heel comfortabel voelt bij de marketing hiervan. Of één van de deelnemers krijgt de kans om aan de slag te gaan bij een sponsor van de club, terwijl een ander juist kennismaakt met een volledig nieuwe sport.

Naast het opdoen van ervaring en zogeheten work skills kunnen de jongeren punten verdienen voor hun inzet, ontwikkeling en vaardigheden. Deze punten kunnen uiteindelijk worden ingewisseld voor bijvoorbeeld wedstrijdkaarten, trainingspakken of wedstrijdshirts. Het traject ronden de jongeren af met een landelijk MDT-certificaat, waarin staat aan welke eigenschappen ze hebben gewerkt en wat ze een plek kunnen geven op hun CV.

Dit artikel delen