Maatschappelijk

N.E.C. Nijmegen in actie voor strijd tegen borstkanker

Eén op de zeven vrouwen krijgt borstkanker, maar ook mannen kunnen te maken krijgen met de ziekte. N.E.C. Nijmegen staat in de maand oktober stil bij borstkanker. Het is het derde jaar op rij dat N.E.C. in de herfstperiode aandacht vraagt voor Pink Ribbon, een campagne die gestart is op initiatief van oud N.E.C.-doelman Jasper Cillessen

De huidige doelmannen van de Nijmegenaren, Robin Roefs, Stijn van Gassel en Rijk Janse, nemen het initiatief over en keepen deze maand daarom in het roze. Een beperkte oplage van dat roze shirt is te koop in de N.E.C. Fanshop. Een deel van de opbrengst van die shirts gaat naar Pink Ribbon.

Pink Ribbon

Pink Ribbon (onderdeel van KWF Kankerbestrijding) is er speciaal voor iedereen die te maken krijgt met borstkanker. De organisatie haalt geld op voor projecten en onderzoek om borstkanker te voorkomen en om het beter te kunnen behandelen. Daarnaast doen ze er alles aan om het leven na borstkanker zo prettig mogelijk te maken. Met de slogan 'zij aan zij tegen borstkanker' vragen N.E.C. Nijmegen en Pink Ribbon aandacht tijdens de oktobermaand voor dit maatschappelijke onderwerp.

Aankomend weekend

N.E.C. werkt in oktober drie eredivisiewedstrijden en één duel in de TOTO KNVB Beker af. Tijdens deze wedstrijden betreden de keepers het veld in speciale roze shirts, met als doel aandacht te vragen voor Pink Ribbon. In de nek van het shirt staat, net als voorgaande jaren, het logo van Pink Ribbon afgebeeld. De gedragen keepersshirts worden geveild, waarna de opbrengst naar Pink Ribbon en de strijd tegen borstkanker gaat. 

In de uitwedstrijd tegen NAC maakte keeper Robin Roefs zijn entree in het roze tenue. Komend weekend, tijdens de wedstrijd N.E.C. Nijmegen - sc Heerenveen, wordt extra aandacht aan Pink Ribbon geschonken met diverse acties. 

Naast het roze keepersshirt is de officiële Pink Ribbon armband 2024 verkrijgbaar in de fanshop in het stadion. De volledige opbrengst van de armbanden komt ten goede aan Pink Ribbon.

Wil jij een extra bijdrage doen aan Pink Ribbon? Klik dan hier.

Dit artikel delen