Voetbal Geeft

9 clubs genomineerd voor titel Maatschappelijk Project Eredivisie 2021

De Eredivisie en Maatschappelijk Partner Vriendenloterij gaan voor het vierde jaar op rij op zoek naar het beste plan voor een nieuw impactvol maatschappelijk project. Uit alle inzendingen zijn negen clubs met hun projectplan genomineerd: Ajax, FC Groningen, FC Twente, N.E.C. Nijmegen, PEC Zwolle, SC Cambuur, sc Heerenveen, Sparta Rotterdam en Willem II. Zij nemen het tegen elkaar op in de strijd om de titel en de daarbij horende bijdrage van maximaal 50.000 euro om het project te kunnen realiseren.

Stem op je top 3

Tot en met 14 november kan iedereen stemmen op het projectplan dat zij het meest impactvol vinden. Het publiek bepaalt samen met de jury welke clubs er in de top drie komen en dus een bijdrage krijgen om hun vernieuwende maatschappelijke project te realiseren. Iedereen die stemt maakt kans op twee seizoenkaarten voor het seizoen 2022/23.

9 genomineerde clubs

Alle achttien eredivisieclubs konden in de afgelopen maanden een maatschappelijke project indienen. Uit alle inzendingen is door de jury, bestaande uit Humberto Tan (presentator RTL), Aletha Leidelmeijer (presentatrice ESPN) en Daan Peters (managing director VriendenLoterij) een top negen geselecteerd: Ajax, FC Groningen, FC Twente, N.E.C. Nijmegen, PEC Zwolle, SC Cambuur, sc Heerenveen, Sparta Rotterdam en Willem II.

Winnaar bekend op vrijdag 26 november

Het publiek kan tot en met 14 november stemmen op zijn of haar favoriete projectplan. De publiekstem en de jury bepalen samen welke projecten in de top drie komen en dus een projectbijdrage krijgen om hun project te realiseren.

De VriendenLoterij stelt in totaal een bedrag van 100.000 euro beschikbaar voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’: 50.000 euro voor de winnaar, 30.000 euro voor de nummer 2 en 20.000 euro voor de nummer 3. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 26 november.

Over Maatschappelijk Project Eredivisie

‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ is een initiatief van de VriendenLoterij en de Eredivisie CV. Met deze competitie bieden zij alle achttien eredivisieclubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde en sterke samenleving. Al 16 jaar is de Vriendenloterij maatschappelijk partner van de Eredivisie. Door mee te spelen met de VriendenLoterij steunen deelnemers maatschappelijke projecten en de jeugdopleiding van hun favoriete eredivisieclub.

Dit artikel delen