Voetbal Geeft

PEC Zwolle-fan Wout ziet droom uitkomen in het PEC hotel

De 13-jarige Wout Wagenaar is groot fan van PEC Zwolle en geboren met de spierziekte SMA type 2. De club wilde Wout en zijn familie als echte PEC Zwolle-fans een steuntje in de rug geven. Met een speciaal VIP-arrangement worden ze een weekend volledig in de watten gelegd: de wedstrijd bekijken vanuit de skybox, overnachten in het PEC Hotel met uitzicht op het veld en een rondje racen over het heilige gras. Met als klap op de vuurpijl een potje FIFA spelen tegen selectiespeler Dean Huiberts.

Onverwachte geluksmomentjes

Op 6-jarige leeftijd werd Wout uitgenodigd voor een wensdag bij PEC Zwolle, wat diepe indruk op hem maakte. Sindsdien is hij samen met vader Henri groot PEC Zwolle fan. Hij probeert ondanks hij spierziekte naar zoveel mogelijk wedstrijden te gaan. Dat is niet altijd makkelijk, zo geeft zijn moeder Diana aan: “De spierziekte is een zorg voor hem en uiteraard voor ons, die er altijd is. Even naar een voetbalwedstrijd gaan, kost organisatorisch meer moeite. PEC Zwolle wilde dit gezin dan ook graag een weekend lang in het zonnetje zetten met een volledig verzorgd VIP-weekend. “Dat wij deze uitnodiging kregen, voelt wel heel bijzonder. Dit soort onverwachte geluksmomentjes, die neem je voor de rest van je leven met je mee", aldus moeder Diana.

Overnachten in het PEC Hotel

Samen met zijn zus en ouders wordt Wout ontvangen in het PEC Hotel waar een bijzondere overnachting geregeld is met uitzicht op het veld, bekijken ze de wedstrijd tegen Heracles Almelo vanuit een skybox en wordt een diner en ontbijt aangeboden. De dag na de gewonnen wedstrijd vindt er wel een hele bijzondere verrassing plaats: Wout mag samen met vader Henri de grasmat op én hij speelt een potje FIFA in de eRoom tegen selectiespeler Dean Huiberts, die dit initiatief erg belangrijk vindt: “Ik heb zelf een zusje met een spierziekte, dus ik weet hoe dat is. Je hebt 24/7 zorg aan je kind. Dan vind ik het heel fijn en ook heel mooi om hun kind een mooie dag te geven en daarmee de ouders de zorg te ontnemen. Ik ben heel blij dat PEC zich met maatschappelijke projecten bezighoudt."

Voetbal Geeft

Samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om iedere dag weer een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de speciale 'Voetbal Geeft videoserie' wordt stilgestaan bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen. Bekijk hier alle andere afleveringen, gemaakt door ESPN, VriendenLoterij en de Eredivisie CV. Bekijk hier meer Voetbal Geeft initiatieven.

Dit artikel delen