Eredivisie Awards

PSV en Feyenoord hofleverancier in het Eredivisie Elftal van de Maand februari

PSV en Feyenoord zijn beiden met drie spelers hofleverancier voor het Eredivisie Elftal van de Maand februari 2024. Ook spelers van AZ, FC Twente, N.E.C. Nijmegen, PEC Zwolle en sc Heerenveen zijn terug te vinden in het elftal.

Naast de Eredivisie Speler van de Maand (Luuk de Jong) maken ook Sergiño Dest en Jerdy Schouten hun opwachting in het elftal. Vanuit Feyenoord zijn dat Dávid Hancko, Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer.

De Johan Cruijff Talent van de Maand, Ruben van Bommel, maakt namens AZ onderdeel uit van het team. Verder kan Pelle van Amersfoort (sc Heerenveen) terugkijken op een uitstekende maand, waarin hij enkel Luuk de Jong hoger zag eindigen in het maandklassement. Van de vele keepers die afgelopen maand goed presteerden (Etienne Vaessen, Eloy Room en Lars Unnerstall) scoorde Jasper Schendelaar (PEC Zwolle) de hoogste scores. Ook Dirk Propper (N.E.C. Nijmegen) en Robin Pröpper (FC Twente) wisten zich onderscheiden ten opzichte van de andere eredivisiespelers afgelopen maand.

Het volledige Eredivisie Elftal van de Maand februari: Jasper Schendelaar (PEC Zwolle), Sergiño Dest (PSV), Dávid Hancko (Feyenoord), Robin Pröpper (FC Twente), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Ruben van Bommel (AZ), Dirk Proper (N.E.C. Nijmegen), Jerdy Schouten (PSV), Mats Wieffer (Feyenoord), Pelle van Amersfoort (sc Heerenveen) en Luuk de Jong (PSV).

Eredivisie Awards

De Eredivisie Speler van de Maand, Johan Cruijff Talent van de Maand en het Eredivisie Elftal van de Maand worden gekozen op basis van statistieken (Opta) en stemmen van voetballiefhebbers (KPN Man of the Match). Deze criteria spelen ook een rol bij de shortlist voor de Eredivisie Speler van het Jaar en Johan Cruijff Talent van het Jaar. Deze prijzen, evenals de prijzen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, worden uitgereikt op de Eredivisie Awards (2 september 2024).

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en EA SPORTS FC™. De verkiezing voor het Johan Cruijff Talent van de Maand wordt georganiseerd door de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij.

Dit artikel delen