Voetbal Geeft

PSV-speler El Ghazi bezorgt ernstig zieke Nigel (7) een onvergetelijke dag

De vrolijke Nigel van 7 jaar oud uit Eindhoven is gek op gamen en speelt graag buiten samen met zijn zusje en vriendjes uit de buurt. Ook is hij gek van voetbal én PSV. Maar zijn onbezorgde leven verandert plotseling wanneer hij ruim een half jaar geleden de diagnose acute lymfatische leukemie krijgt. Vanaf dat moment stapt het gezin in een rollercoaster en ondergaat hij meerdere chemokuren. Om Nigel een fijne en onbezorgde dag te bezorgen wordt hij thuis verrast door PSV speler Anwar El Ghazi.

Nigel heeft sinds 7 maanden acute lymfatische leukemie, zijn oudere zus Alisha merkt op dat hij vaak moe is en dan niet met haar kan spelen. Zijn moeder Claudia maakt zich veel zorgen maar bewondert hoe krachtig en positief Nigel zich overal doorheen slaat. Hij is vaak aan het lachen en is het stralende middelpunt. Bijzonder, als je bedenkt waar hij allemaal doorheen gaat.

PSV selectie bezorgen zieke kinderen de dag van hun leven

Elk jaar gaat de PSV in de regio naar verschillende ziekenhuizen toe om ernstig zieke kinderen te bezoeken. Deze keer bezocht een deel van de selectie het Catharina ziekenhuis in Eindhoven. Het doel is om de kinderen een leuke en vooral onbezorgde dag te bezorgen zodat ze even niet aan het ziek zijn hoeven te denken.

Ik kan mij niet voorstellen hoe het zou zijn als mij zoontje ernstig ziek zou zijn, Nigel is een sterke jongen en ik heb veel bewondering hem
Anwar El Ghazi

Een mooie en onbezorgde dag

Anwar El Ghazi verraste Nigel eerst thuis waar hij hem ophaalt, hij heeft een mooi PSV trainingsjack meegenomen. Vervolgens stappen ze samen de auto in en rijden ze naar het ziekenhuis. Daar ontmoeten ze andere PSV-spelers, hij mag ze alles vragen en zelfs samen voetballen.

Aan het einde van de middag zitten Anwar en Nigel naast elkaar. Anwar slaat de arm om Nigel heen en zegt “Ik ben super trots op je, hoe je met alles omgaat. Ik hoop dat je sterk blijft en dat alles goed met je gaat komen. Ook hoop ik dat je een hele leuke en onbezorgde dag hebt gehad”.

Het bezoek met Anwar El Ghazi heeft zeker bijgedragen aan de mooie herinneringen die Nigel en zijn familie zullen koesteren tijdens deze moeilijke periode.

VOETBAL GEEFT

De Eredivisie zet zich samen met de 18 clubs en Maatschappelijk Partner VriendenLoterij in om iedere dag een positieve impact op de maatschappij te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving. In de videoserie Voetbal Geeft staan we stil bij de impact die eredivisieclubs hebben in de maatschappij en wat dit voor een individu kan betekenen.

Dit artikel delen