Samenvattingen

Samenvatting Ajax - Heracles

Nieuw tijdperk voor Ajax begint met 4-1 overwinning op Heracles.

Ajax begon aan een nieuw hoofdstuk zonder Dušan Tadić en gaf de aanvoerdersband over aan Steven Bergwijn in een poging zich te herstellen van een teleurstellend seizoen.

De eerste hindernis op deze hernieuwde reis werd in grootse stijl overwonnen, want promovendus Heracles ging met 4-1 onderuit in deze spannende ontmoeting met Ajax. De eerste gele kaart werd gegeven aan Hoogma, die een overtreding maakte op Brian Brobbey.

De wedstrijd nam een dramatische wending toen de keeper van Ajax, Ruli, per brancard werd afgevoerd nadat hij zijn schouder blesseerde. Dit incident maakte de weg vrij voor Gorter om in te vallen, tot ieders verbazing. Ajax begon het spel te dicteren en een golf aan aanvallen op Heracles te storten. De sprankelende loop- en schotkans van Kudus werd uitstekend gered door Heracles doelman Brouwer.

Ondanks de toenemende druk van de Ajacieden, vond Mario Engels als eerste het net na een opzichtige verdedigingsfout van Ajax. In een plotwending maakte Jakov Medić, die zijn debuut maakte voor Ajax, gelijk met een gedurfde treffer van 30 meter. Deze verbluffende inzet van Medić liet het publiek versteld staan. Zowel Hoogma als Brouwer konden niets uitrichten toen zijn treffer langs hen in het net knalde.

Ajax bleef de wedstrijd domineren met hun sluwe passing en aanvallende intenties. Er volgden meer doelpunten, waarbij Tahirović ijskoude zenuwen toonde en de bal binnen schoot. Aanvoerder Steven Bergwijn zette vervolgens een razendsnelle loopactie in en rondde met aplomb af om de marge te verdubbelen. Een omstreden handsbal zorgde voor de kers op de taart. Bergwijn nam de penalty op zich en scoorde kalm zijn tweede om de 4-1 overwinning compleet te maken.

Deze wedstrijd was een tour de force van tempo, vaardigheid, doelpunten en drama en zette de toon voor een spannend nieuw tijdperk bij Ajax. De fans en het team hopen dat het momentum zich voortzet.

Dit artikel delen