Samenvattingen

Samenvatting AZ - Go Ahead Eagles

AZ domineert Go Ahead Eagles in spannende openingswedstrijd Eredivisieseizoen, 5-1.

AZ liet nadrukkelijk zien waartoe ze in staat kunnen zijn dit seizoen met een flitsende 5-1 winst tegen Go Ahead Eagles.

De opwindende wedstrijd begon met hoge druk van AZ, dat al in de vierde minuut een fout forceerde die door Clasie werd benut voor de openingstreffer.

De verdediging van Go Ahead Eagles werd al snel weer verrast, dit keer uit een corner. Pavlidis schoot de corner van Sugawara binnen en verdubbelde zo de voorsprong van AZ.

Go Ahead liet zich niet afschrikken en probeerden terug te komen, maar de verdediging van AZ bleef standvastig, mede dankzij doelman De Lange. De doelman liet zien waarom hij een contractverlenging kreeg aangeboden en maakte een reddende duik uit een vrije trap, waardoor hij de Eagles verder frustreerde.

De Eagles toonden veerkracht, maar AZ verstevigde hun dominantie met een derde treffer, georkestreerd door Van Bommel. Na zijn assist bij de openingstreffer maakte hij de derde treffer, wat een luid applaus ontlokte aan de AZ-fans.

Ondanks pogingen om de wedstrijd te doen kantelen, hield AZ fel vast aan hun voorsprong, waardoor het een bijna onmogelijke opgave werd voor de Eagles. Het doelpunt van Phillippe Rommens in de 66e minuut bleek slechts een troost voor zijn ploeg.

De winnende treffer voor AZ kwam er toen ze laat in de wedstrijd nog twee doelpunten maakten, waardoor de stand op 5-1 kwam door een penalty van De Wit en een doelpunt in blessuretijd van Lahdo, die met zijn linkervoet naar binnen sneed om een mooie passeerbeweging af te ronden.