Samenvattingen

Samenvatting Feyenoord - Fortuna Sittard

Patstelling in de Kuip; Feyenoord en Fortuna eindigen in een doelpuntloos begin van het seizoen.

In een openingswedstrijd van het Eredivisieseizoen die bol stond van de spanning, felle acties en een rode kaart, streden Feyenoord en Fortuna Sittard zich naar een 0-0 gelijkspel.

In een uitverkochte Kuip werd het publiek getrakteerd op een wedstrijd vol strijd, dynamiek en vastberadenheid van beide kanten. De jacht op Feyenoords tweede landstitel op rij kende een stroeve start, die Feyenoord in de komende wedstrijden zal proberen recht te zetten.

Het beslissende moment van de wedstrijd was het vroege vertrek van Bart Nieuwkoop. Ondanks de protesten van het Feyenoord-publiek en de spelers, werd de aanvankelijke waarschuwing na een video-evaluatie omgezet in een rode kaart.

Met 10 man was het doorzettingsvermogen van Feyenoord lovenswaardig. Ondanks het ondertal bleven ze de wedstrijd vol intensiteit benaderen en probeerden ze hun aanvallende houding te behouden. Fortuna Sittard maakte echter handig gebruik van de situatie en drong aan, waardoor Feyenoord de hele wedstrijd onder druk bleef staan.

Hoewel er aan beide kanten veel kansen werden gecreëerd, zorgden de doelmannen en het gebrek aan afwerking ervoor dat het een doelpuntloos gelijkspel werd. Een stroom late wissels van beide ploegen kon ook geen verandering brengen in het spelbeeld.

Beide partijen kwamen met gemengde gevoelens het veld af, wetende dat de start van het seizoen veel beter had kunnen zijn met de kansen die ze hadden gecreëerd.


Dit artikel delen