Samenvattingen

Samenvatting N.E.C. - Excelsior Rotterdam

Excelsior Stormt naar 3-4 overwinning op N.E.C. in een wedstrijd met prachtige debuten.

Het was een boeiende start van het seizoen op het veld van N.E.C., waar de thuisploeg het opnam tegen Excelsior in een wedstrijd die niets minder dan sensationeel was.

De wedstrijd toonde een reeks indrukwekkende debuten, met Sontje Hansen en Koki Ogawa als de nieuwe gezichten voor N.E.C. Ondanks een vroege voorsprong werd N.E.C. overvleugeld door de dodelijke tegenaanvallen van Excelsior. De ploeg uit Nijmegen nam vanaf het begin het initiatief, op zoek naar een droomstart. Olden Larsen kwam dichtbij een kans, maar werd gedwarsboomd door de doelman van Excelsior. In plaats daarvan was het Agrafiotis die Excelsior op voorsprong zette en N.E.C.'s doelman Cillessen machteloos achterliet.

Excelsior bleef dreigen en buitte de defensieve fouten van N.E.C. uit. Toch reageerde N.E.C. snel, toen Baas de bal binnenkopte om de stand gelijk te trekken. Hansen, de ijverigste speler van N.E.C. in de eerste helft, profiteerde van een actie van Mattsson en zette de thuisploeg op voorsprong: 2-1.

De tweede helft begon dynamisch, want de gelijkmaker van Casper Widell voor Excelsior maakte een einde aan de voorsprong van N.E.C.. De wedstrijd bleef in evenwicht totdat de Japanse debutant van N.E.C., Koki Ogawa, het net vond en zijn ploeg weer op voorsprong zette.

Excelsior was echter nog lang niet klaar. Hun doorzettingsvermogen betaalde zich uit met Omorawa's vloeiende afwerking, waardoor de stand weer op 3-3 kwam. Vol ongeloof zag het publiek vervolgens de treffer van Uddenäs bij de tweede paal erin vliegen, waarmee Excelsior een 3-4 voorsprong nam met een buitengewoon debuutdoelpunt in de honderdste minuut.

De uitzinnige finish liet de Nijmeegse fans verdwaasd achter, terwijl Excelsior stand hield en genoot van een opmerkelijke 3-4 overwinning in deze spannende opener met zeven doelpunten.