Samenvattingen

Samenvatting PEC Zwolle - Sparta Rotterdam

Sparta verslaat promovendus PEC Zwolle met 1-2 in spannende wedstrijd.

In een zenuwslopend begin van het Eredivisieseizoen 2023-2024 boekte Sparta Rotterdam een indrukwekkende overwinning tegen PEC Zwolle, wat een mooi begin betekende voor de voorheen als zesde geklasseerde ploeg.

Sparta nam het heft in handen door in het eerste kwartier van de wedstrijd te scoren. Een uitstekende voorzet van Saïd Bakari mondde uit in een doelpunt, dat uiteindelijk werd afgedaan als een eigen doelpunt van Kersten van PEC Zwolle.

In de eerste helft had Zwolle het moeilijk, want de meedogenloze aanval van Sparta stelde de gepromoveerde ploeg voor grote uitdagingen. Ondanks de stroeve start toonde PEC Zwolle zich veelbelovend door meerdere doelpogingen, met name van Davy van den Berg, die vorig seizoen topscorer was in de Eerste Divisie. Echter, de meedogenloze verdediging van Sparta, met als voorbeeld een uitzonderlijke redding op de lijn van Bakari, zorgde ervoor dat de Zwolse pogingen tevergeefs waren.

Sparta verdubbelde de stand en Lauritsen scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen, waardoor Sparta op een 0-2 voorsprong kwam. Ondanks de achterstand liet PEC Zwolle zich niet uit het veld slaan en revancheerde zich snel met Thy, die de bal langs de verdediging van Sparta speelde en het langverwachte doelpunt voor PEC Zwolle maakte.

De slotminuten van de wedstrijd bracht het publiek tot het puntje van hun stoel, want een mogelijke penalty voor Sparta werd beoordeeld, maar uiteindelijk afgekeurd. De pogingen van PEC Zwolle om het gat te dichten bleven uit, want doelman Olij van Sparta redde knap op het krachtige schot van Kersten, waardoor Sparta zijn voorsprong behield en de wedstrijd in 1-2 zag eindigen.

Dit artikel delen