Samenvattingen

Samenvatting sc Heerenveen - RKC Waalwijk

Nicolăescu schittert in spannende wedstrijd tegen RKC.

Heerenveen heeft in de openingswedstrijd van de Eredivisie een spannende overwinning geboekt op RKC.

Halverwege de eerste helft nam Heerenveen de leiding. Moldavisch international Nicolăescu maakte bij zijn debuut een sterke indruk en schoot raak met een prachtig uitgevoerde volley in de rechterbovenhoek.

Heerenveen kwam op 2-0 na een prachtige voorzet van Haye uit een vrije trap, die perfect werd binnengekopt door Bochniewicz. Sahraoui maakte RKC vervolgens kansloos door vlak voor rust de 3-0 te maken met een fantastische uithaal na een dribbel in het strafschopgebied.

Ondanks de aanvankelijke problemen van RKC om de verdediging van Heerenveen te doorbreken, slaagde Cleonise erin om de Heerenveen achterlinie te omzeilen met een prachtige run in het strafschopgebied. Aanvoerder Michiel Kramer zette dit om in een doelpunt door de bal pal door het midden te schieten.

De comebackpoging mislukte echter, want Andries Noppert redde sterk op een paar goede mogelijkheden van RKC. Ondanks de late druk bleek het niet genoeg om de 3-0 achterstand uit de eerste helft om te buigen, waardoor de wedstrijd in 3-1 eindigde.