Voetbal Geeft

SC Cambuur wint ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ met Cambuur Dreamschool

Het project Cambuur Dreamschool van SC Cambuur is uitgeroepen tot ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ van de VriendenLoterij en de Eredivisie. De Friese nieuwkomer in de Eredivisie ontvangt hiervoor een projectbijdrage van 50.000 euro van de VriendenLoterij. Ajax is tweede geëindigd en krijgt 30.000 euro voor Ajax Foodball; sc Heerenveen eindigt op de derde plaats en wint 20.000 euro voor Ons Pompeblêdenhart.

Het project Cambuur Dreamschool speelt in op de groeiende groep kwetsbare jongeren in de regio die hun motivatie verliezen wat ten koste gaat van hun fysieke en mentale gesteldheid. Via sportactiviteiten, persoonlijke coachingsgesprekken en workshops worden de jongeren gestimuleerd hun doelen te bereiken. De Cambuur Dreamschool geeft de jongeren een op maat gemaakt begeleidingsprogramma en zet jongeren weer in hun kracht.

Ajax Foodball

De tweede plek gaat naar ‘Ajax Foodball’ Ajax focust zich met dit project op een gezonde leefstijl voor kwetsbare jeugd. Onder Amsterdamse jongeren is een ongezonde levensstijl en gebrek aan beweging een groot probleem, dat op latere leeftijd tot gezondheidsproblemen leidt. 1 op de 5 kinderen in Amsterdam heeft namelijk overgewicht. Met Ajax Foodball maakt de club minimaal 100 kwetsbare jongeren en hun ouders bewust van het belang van een gezonde levensstijl.

Ons Pompeblêdenhart

De winnaar van vorig jaar, sc Heerenveen, wordt dit jaar derde met het project ‘Ons Pompeblêdenhart’. De club wil komende drie jaar meer mensen opleiden om te kunnen reanimeren, zoals spelers, staf en supporters. Daarnaast wordt er veel zichtbaarheid gegeven aan het belang van reanimatietrainingen en het hebben van AED's in de buurt en bij verenigingen. Tot slot wil de club zorgen dat supporters hun bloeddruk preventief laten meten in het stadion en/of op andere aangewezen locaties.

Oordeel door publiek en jury

Met ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ bieden de VriendenLoterij en de Eredivisie CV eredivisieclubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde en sterke samenleving. Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelde alle inzendingen. Daarna kon er door het publiek op de negen genomineerde projecten worden gestemd. Het oordeel van het publiek telt voor 50 procent mee met het eindoordeel van de jury. De jury bestaat uit Humberto Tan (presentator), Aletha Leidelmeijer (presentatrice ESPN) en Daan Peters (managing director VriendenLoterij).

Dit artikel delen