Voetbal Geeft

Voetbal Geeft Prijs

De Voetbal Geeft Prijs is een initiatief van de VriendenLoterij, in samenwerking met de Eredivisie CV en ESPN. Met deze competitie krijgen alle clubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde en sterke samenleving. Vorig seizoen won het project #CheckJeBallen van FC Emmen de Voetbal Geeft Prijs 2022/’23 en werd beloond met een projectbijdrage van € 50.000,-. 

Ook dit seizoen zijn er uit alle projectplannen weer drie projecten genomineerd voor de Voetbal Geeft Prijs 2023/’24. De winnaar wordt op 2 september 2024 bekendgemaakt tijdens de Eredivisie Awards.

Over de prijs

Met de Voetbal Geeft Prijs worden eredivisieclubs jaarlijks gestimuleerd om nieuwe, impactvolle maatschappelijke projecten te realiseren. Uit alle inzendingen worden door zowel een jury als het publiek gezamenlijk de beste drie plannen gekozen, die door de VriendenLoterij beloond worden met een projectfinanciering van 50.000 euro, 30.000 euro of 20.000 euro.

Negen clubs hebben een projectplan ingediend en hun supporters opgeroepen om tussen 12 april en 3 mei te stemmen. Vervolgens kwam de jury, bestaande uit Aukje Geubbels (Manager MVO Eredivisie CV), Geert Friebel (Hoofd marketing en partnerships Vriendenloterij) en Aletha Leidelmeijer (Presentatrice ESPN), bijeen om de inzendingen te beoordelen. 

Met de publieksstemmen en het juryoordeel zijn drie fantastische projecten genomineerd voor de Voetbal Geeft Prijs 2023-'24. 

Wie de felbegeerde hoofdprijs van 50.000 euro wint, wordt op 2 september 2024 onthuld tijdens de Eredivisie Awards.

GENOMINEERDEN 2023’24

  • Excelsior – Voetbal Extra

    Wekelijks sportprogramma voor kinderen en jongeren die tussen wal en schip vallen.

  • FC Twente - FC Twente wint tegen Dementie

    Programma dat gebruik maakt van voetbalherinneringen en activiteiten om de levenskwaliteit, sociale verbindingen en zelfvertrouwen van Alzheimer-patiënten te verbeteren.

  • RKC Waalwijk - Geel en Blauw maakt Groen

    Educatieprogramma dat kinderen betrekt bij het thema duurzaamheid en hen ambassadeurs maakt van RKC Waalwijk.

Winnaars van de Voetbal Geeft Prijs 2022-'23

Van links naar rechts: Wendy Smits (Manager MVO) RKC Waalwijk, Jos Schaart (Manager MVO) FC Emmen, Karin Smit (Manager MVO) SC Cambuur & Geert Friebel (Hoofd marketing en partnerships VriendenLoterij)

VriendenLoterij

Sinds 2005 is de VriendenLoterij maatschappelijk partner van de Eredivisie. Samen zetten we ons in om fondsen te werven voor maatschappelijke projecten die bijdragen aan een gezonde en sterke samenleving. Je kunt zelf ook meespelen voor jouw favoriete eredivisieclub. Zo gaat minimaal 40 procent van jouw inleg naar de jeugdopleiding en maatschappelijke projecten van jouw eredivisieclub.