Eredivisie

Eredivisie in Beeld: The Stands of... Almere City FC

De supporters en de stadions geven de Eredivisie kleur. Voor veel supporters is het stadion zelfs hun tweede thuis geworden. Of de zon nu schijnt of in de regen, in voor- en tegenspoed, wekelijks staan er honderdduizenden supporters op de tribunes om hun favoriete club aan te moedigen. Samen met de clubs, spelers en staff zijn zij allen onderdeel van Ons Voetbal. Dit seizoen maken we met enkele fotografen een rondje langs de achttien velden. Met deze week de beelden van Almere City FC.

Achtergrond

Almere City FC is de jongste betaald voetbalorganisatie van Nederland. Waar het in 1995 begon als FC Omniworld maakte de club uit Almere zijn profdebuut in augustus 2005. In 2010/2011 werd de naam veranderd naar Almere City FC en ontstond de langgekoesterde wens om op het hoogste niveau te voetballen. Afgelopen zomer werd die ambitie werkelijkheid: de club speelt dit seizoen voor het eerst in de Eredivisie, waar het momenteel vriend en vijand verrast met attractief voetbal. De wedstrijden worden gespeeld in het Yanmar Stadion, dat plaats biedt aan ruim 4.300 supporters.

Fotoserie

Hieronder zie je een selectie van enkele stadion- en cultfoto's, vastgelegd door fotograaf Tim Buiting tijdens de wedstrijd Almere City - Go Ahead Eagles op 28 oktober 2023.

Dit artikel delen