Eredivisie

Eredivisie in Beeld: The Stands of... Excelsior Rotterdam

De supporters en de stadions geven de Eredivisie kleur. Voor veel supporters is het stadion zelfs hun tweede thuis geworden. Of de zon nu schijnt of in de regen, in voor- en tegenspoed, wekelijks staan er honderdduizenden supporters op de tribunes om hun favoriete club aan te moedigen. Samen met de clubs, spelers en staff zijn zij allen onderdeel van Ons Voetbal. Dit seizoen maken we met enkele fotografen een rondje langs de achttien velden. Met deze week de beelden van Excelsior Rotterdam.

Achtergrond

Excelsior Rotterdam, opgericht op 23 juli 1902 door een groepje Kralingse vrienden, begon als een van de eerste arbeidersclubs en groeide uit tot een club vaak omschreven als 'sympathiek, gemoedelijk en gezellig'.

Ondanks zijn bescheiden financiële middelen wist de club zich regelmatig te onderscheiden in het betaald voetbal en te floreren, met hoogtepunten zoals kampioenschappen in de Eerste Divisie (1974, 1979 en 2006) en promoties naar de Eredivisie (1970, 1982, 2002, 2010, 2014 en 2022). De beste jaren in de Eredivisie werden gespeeld in 1980 en 1983, toen de Kralingse club beide seizoenen als negende eindigde.

De Rotterdamse club speelt zijn wedstrijden in het Van Donge & De Roo Stadion dat plaats biedt aan ruim 4.500 toeschouwers.

Fotoserie

Hieronder zie je een selectie van enkele stadion- en cultfoto's, vastgelegd door fotograaf Jordy Brada tijdens de wedstrijd Excelsior Rotterdam - AZ op 4 november 2023.

Dit artikel delen