Eredivisie

Eredivisie in beeld: The Stands of... Sparta Rotterdam

De supporters en de stadions geven de Eredivisie kleur. Voor veel supporters is het stadion zelfs hun tweede thuis geworden. Of de zon nu schijnt of in de regen, in voor- en tegenspoed, wekelijks staan er honderdduizenden supporters op de tribunes om hun favoriete club aan te moedigen. Samen met de clubs, spelers en staff zijn zij allen onderdeel van Ons Voetbal. Dit seizoen maken we met enkele fotografen een rondje langs de achttien velden. Deze week trappen we af met The Stands of... Sparta Rotterdam!

De Rotterdamse club werd opgericht in 1888 en is de oudste club in het betaald voetbal in Nederland. Een club met ruim 130 jaar traditie waar warmte, historie en sympathie heerst maar tegelijkertijd is de club ook modern en maatschappelijk betrokken. Sparta Rotterdam heeft al ruim 1.930 wedstrijden in de Eredivisie gevoetbald en doet dat (twee)wekelijks in het iconische Sparta Stadion "Het Kasteel". Op Het Kasteel moedigen elke wedstrijd ruim 11.000 Spartanen hun favoriete club aan vanaf de tribunes.

Hieronder vind je een selectie van enkele stadion- en cultfoto's van(af) de tribunes. Deze foto's zijn gemaakt door fotograaf Jordy Brada tijdens de wedstrijd Sparta Rotterdam - Vitesse (24 september).

Dit artikel delen