Eredivisie

Eredivisie in Beeld: The Stands of... sc Heerenveen

De supporters en de stadions geven de Eredivisie kleur. Voor veel supporters is het stadion zelfs hun tweede thuis geworden. Of de zon nu schijnt of in de regen, in voor- en tegenspoed, wekelijks staan er honderdduizenden supporters op de tribunes om hun favoriete club aan te moedigen. Samen met de clubs, spelers en staff zijn zij allen onderdeel van Ons Voetbal. Dit seizoen maken we met enkele fotografen een rondje langs de achttien velden. Met deze week de beelden van sc Heerenveen.

Meer dan 100 jaar geleden werd sc Heerenveen op 20 juli 1920 opgericht. Na tientallen jaren in de Eerste Divisie promoveerde de Friese club in 1991 voor het eerst naar de Eredivisie, waarna het sinds 1994 onafgebroken op het hoogste niveau actief is. In het nieuwe Abe Lenstra Stadion volgde een roemrijke periode met Europees voetbal en jaarlijks veel talenten die faam maakten, zoals Jon Dahl Tomasson, Ruud van Nistelrooij, Klaas-Jan Huntelaar, Danijel Pranjić, Georgios Samaras, Afonso Alves en vele anderen.

Terwijl de spelers aankwamen en weer vertrokken, zijn de tradities in Heerenveen altijd overeind gebleven. Zo wordt er voor elke wedstrijd live het Frysk Folksliet (Friese volkslied) gespeeld, geeft mascotte Heero (de oudste mascotte van Nederland) wekelijks jonge fans een high five en zitten supporters al jarenlang traditiegetrouw op de tribunes.

Hieronder vind je een selectie van enkele stadion- en cultfoto's van(af) de tribunes. Deze foto's zijn gemaakt door fotograaf Melvin Winkeler tijdens de wedstrijd sc Heerenveen - N.E.C. Nijmegen (7 oktober 2023).

Dit artikel delen