Eredivisie

Eredivisie in beeld: The Stands of... RKC Waalwijk

De supporters en de stadions geven de Eredivisie kleur. Voor veel supporters is het stadion zelfs hun tweede thuis geworden. Of de zon nu schijnt of in de regen, in voor- en tegenspoed, wekelijks staan er honderdduizenden supporters op de tribunes om hun favoriete club aan te moedigen. Samen met de clubs, spelers en staff zijn zij allen onderdeel van Ons Voetbal. Dit seizoen maken we met enkele fotografen een rondje langs de achttien velden. Met deze week de beelden van RKC Waalwijk.

De Waalwijkse club werd opgericht in 1940 en speelt sinds 1984 in het Nederlands betaald voetbal. RKC Waalwijk heeft al ruim 926 wedstrijden in de Eredivisie gespeeld, waarin het 275 keer won en 1179 doelpunten scoorde. In het Mandemakers Stadion moedigen elke wedstrijd zo'n 7.000 RKC-supporters hun favoriete club aan vanaf de tribunes.

Hieronder vind je een selectie van enkele stadion- en cultfoto's van(af) de tribunes. Deze foto's zijn gemaakt door fotograaf Jordy Brada tijdens de wedstrijd RKC Waalwijk - FC Twente (24 september).

Dit artikel delen