Eredivisie

Eredivisie in Beeld: The Stands of... Heracles Almelo

De supporters en de stadions geven de Eredivisie kleur. Voor veel supporters is het stadion zelfs hun tweede thuis geworden. Of de zon nu schijnt of in de regen, in voor- en tegenspoed, wekelijks staan er honderdduizenden supporters op de tribunes om hun favoriete club aan te moedigen. Samen met de clubs, spelers en staff zijn zij allen onderdeel van Ons Voetbal. Dit seizoen maken we met enkele fotografen een rondje langs de achttien velden. Met deze week de beelden van Heracles Almelo.

Achtergrond

Op 3 mei 1903 werd de club Hercules geboren. Drie jaar later, in 1906, wijzigde de Almelose club haar naam naar Heracles om toegang te krijgen tot de Nederlandsche Voetbal Bond. Het oorspronkelijke zwart-groene tenue werd vervangen door het bekende zwart-witte tenue en sinds het seizoen 1913-1914 werden wedstrijden gespeeld op het iconische terrein aan de Bornsestraat.

Na enkele jaren Eredivisie in de jaren '60 en '80, promoveerde de Almelose club onder leiding van trainer Peter Bosz in 2005 opnieuw naar de Eredivisie. De gloriejaren begonnen met als hoogtepunt Europees voetbal in 2016 met trainer John Stegeman. De eredivisionist speelt, op vorig seizoen na, al bijna 20 jaar op het hoogste niveau. Daar worden de Heraclieden wekelijks door ruim 12.000 supporters aangemoedigd in het Erve Asito.

Fotoserie

Hieronder zie je een selectie van enkele stadion- en cultfoto's, vastgelegd door fotograaf Melvin Winkeler tijdens de Twentse Derby Heracles Almelo - FC Twente op 22 oktober 2023.

Dit artikel delen