Eredivisie

Eredivisie in Beeld: The Stands of... NEC Nijmegen

De supporters en de stadions geven de Eredivisie kleur. Voor veel supporters is het stadion zelfs hun tweede thuis geworden. Of de zon nu schijnt of in de regen, in voor- en tegenspoed, wekelijks staan er honderdduizenden supporters op de tribunes om hun favoriete club aan te moedigen. Samen met de clubs, spelers en staff zijn zij allen onderdeel van Ons Voetbal. Dit seizoen maken we met enkele fotografen een rondje langs de achttien velden. Met deze week de beelden van N.E.C. Nijmegen.

N.E.C. Nijmegen is een van de oudste voetbalclubs van Nederland met een rijke historie. Van viervoudig bekerfinalist (1973, 1983, 1994 en 2000) tot het memorabele seizoen onder Mario Been (2008) waarin de club zich voor het eerst in de clubhistorie plaatste voor de derde ronde van de UEFA Cup. N.E.C. speelt zijn wedstrijden in het Goffertstadion, onder Nijmegenaren ook wel bekend als de Bloedkuul. Het stadion biedt plaats aan 12.500 supporters.

Hieronder vind je een selectie van enkele stadion- en cultfoto's van(af) de tribunes. Deze foto's zijn gemaakt door fotograaf Lars Crommelinck tijdens de Gelderse derby N.E.C. Nijmegen - Vitesse (1 oktober).

Dit artikel delen