Eredivisie

Eredivisie in Beeld: The Stands of... Go Ahead Eagles

De supporters en de stadions geven de Eredivisie kleur. Voor veel supporters is het stadion zelfs hun tweede thuis geworden. Of de zon nu schijnt of in de regen, in voor- en tegenspoed, wekelijks staan er honderdduizenden supporters op de tribunes om hun favoriete club aan te moedigen. Samen met de clubs, spelers en staff zijn zij allen onderdeel van Ons Voetbal. Dit seizoen maken we met enkele fotografen een rondje langs de achttien velden. Met deze week de beelden van Go Ahead Eagles.

Het verhaal van Go Ahead Eagles begint aan het begin van de 20e eeuw, toen voetbalclub Be Quick in 1902 werd opgericht. Na enkele jaren werd de naam veranderd naar Go Ahead en de huidige clubkleuren rood-geel geïntroduceerd. In 1963 promoveerden de Eagles voor het eerst naar de Eredivisie, waar ze momenteel hun 33e seizoen spelen.

De thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles vinden plaats in De Adelaarshorst aan de Vetkampstraat, een sfeervol stadion met tribunes dicht op het veld. Wekelijks juichen ruim 10.000 Deventenaren de Eagles toe, bij een club en in een stadion dat cult ademt.

Hieronder zie je een selectie van enkele stadion- en cultfoto's, vastgelegd door fotograaf Melvin Winkeler tijdens de wedstrijd Go Ahead Eagles - Heracles Almelo op 7 oktober 2023.

Dit artikel delen