Voetbal Geeft

OPVALLENDE CAMPAGNE 'CHECK JE BALLEN' VAN FC EMMEN WINT VOETBAL GEEFT PRIJS 2022/’23

Mooi nieuws voor FC Emmen. De club ontving tijdens de Eredivisie Awards 2023 de Voetbal Geeft Prijs voor het maatschappelijk project Check je ballen. De Drentse club wint 50.000 euro van de VriendenLoterij. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de eredivisieclub met het meest vernieuwende en impactvolle maatschappelijk project. Via Check je ballen creëert FC Emmen bewustwording en bekendheid voor zaadbalkanker onder jonge mannen. Op de tweede en derde plaats eindigden SC Cambuur (30.000 euro) en RKC Waalwijk (20.000 euro).

Van links naar rechts: Wendy Smits (Manager MVO) RKC Waalwijk, Jos Schaart (Manager MVO) FC Emmen, Karin Smit (Manager MVO) SC Cambuur & Geert Friebel (Hoofd marketing en partnerships VriendenLoterij)

Jos Schaart, Manager MVO FC Emmen: 'Via Check je ballen willen we mannen oproepen om hun ballen te checken, want dit is niet altijd vanzelfsprekend. Met deze bijdrage gaan we de regio in om die boodschap en het bewustzijn verder te verspreiden, bijvoorbeeld op scholen en bij sportverenigingen.'

Jos Schaart, Manager MVO FC Emmen (04-09-2023)

De jury, bestaande uit Humberto Tan (presentator), Geert Friebel (Hoofd marketing en partnerships VriendenLoterij) en Aletha Leidelmeijer (presentatrice ESPN), koos de winnende drie clubs uit de tien inzendingen. 'FC Emmen creëert met Check je Ballen op een unieke en spraakmakende manier aandacht voor een belangrijk gezondheidsthema. Het project is duidelijk opgezet, schaalbaar naar de gehele regio en kende een opvallende en impactvolle publiekscampagne,' aldus de jury.

EXTRA 15.000 EURO

De jury is onder de indruk van de kwaliteit van alle inzendingen dit jaar. Daarom ontvingen alle tien de eredivisieclubs die meedongen naar de Voetbal Geeft Prijs een extra bijdrage van 15.000 euro. Voor FC Emmen, SC Cambuur en RKC Waalwijk komt dit bedrag boven op de al gewonnen prijs. De VriendenLoterij stelt dit bedrag beschikbaar als stimulans voor eredivisieclubs om te blijven werken aan een gezonde, inclusieve en sterke samenleving.

GENOMINEERDE MAATSCHAPPELIJKE PROJECTEN EN EREDIVISIECLUBS

De volledige lijst van genomineerde maatschappelijk projecten en eredivisieclubs voor de Voetbal Geeft Prijs 2022-2023, in willekeurige volgorde:

  • RKC Waalwijk – KickIt: oprichting voetbalteam voor mensen in een rolstoel
  • SC Cambuur – Who’s the hero: wangedrag onder jongeren rondom stadion tegengaan
  • FC Utrecht – Feelee: mentale problemen bij jongeren tegengaan
  • Vitesse – Virtual reality tegen pesten: pestgedrag onder jongeren verminderen
  • Ajax – Ajax buddies: jongeren een beter beeld geven van kansen op de arbeidsmarkt
  • FC Emmen – Check je ballen: bewustwording en bekendheid voor zaadbalkanker onder jonge mannen
  • FC Twente – Digitaal scoren: laaggeletterdheid in regio Twente tegengaan
  • FC Groningen – Meer en beter bewegen tour: bewegingsarmoede en overgewicht tegengaan
  • N.E.C. Nijmegen – Elektrisch voetbal: opstarten voetbalcompetitie voor jongeren in rolstoel
  • sc Heerenveen – sc Heerenveen activeert: helpen van statushouders door middel van taalcursussen en sportactiviteiten

OVER VOETBAL GEEFT

Voetbal Geeft is een initiatief van de VriendenLoterij, in samenwerking met de Eredivisie CV en ESPN. Met deze competitie bieden zij alle achttien eredivisieclubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde, inclusieve en sterke samenleving. Sinds 2005 is de VriendenLoterij maatschappelijk partner van de Eredivisie. Door mee te spelen met de VriendenLoterij steunen deelnemers maatschappelijke projecten en de jeugdopleiding van hun favoriete club met minimaal 40% van hun inleg.

Dit artikel delen