Voetbal Geeft

Voetbal Geeft Prijs

De Voetbal Geeft Prijs is een initiatief van de VriendenLoterij, in samenwerking met de Eredivisie CV en ESPN. Met deze competitie krijgen alle clubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde en sterke samenleving. Het project #CheckJeBallen van FC Emmen won de Voetbal Geeft Prijs 2022/’23 van de VriendenLoterij en de Eredivisie en werd beloond met een projectbijdrage van € 50.000,-.

Over de prijs

Met de Voetbal Geeft Prijs 2022/'23 worden eredivisieclubs jaarlijks gestimuleerd om nieuwe, impactvolle maatschappelijke projecten te realiseren. Uit alle inzendingen worden door zowel een jury als het publiek gezamenlijk de beste drie plannen gekozen, die beloond worden met een projectfinanciering van 50.000 euro, 30.000 euro of 20.000 euro.

Winnaars 2022/'23

De jury bestond afgelopen jaar uit Humberto Tan (presentator), Alex Tielbeke (managing director VriendenLoterij) en Aletha Leidelmeijer (presentatrice ESPN). Ze hebben de 10 genomineerden gekozen uit alle clubinzendingen en hebben een 50/50 stem voor de uiteindelijke winnaars.

Het publiek kon tot en met 28 mei stemmen op zijn of haar favoriete maatschappelijk project op de Eredivisie-website. Iedere stem leverde de gekozen club een euro op als bijdrage voor de realisatie van het project. De drie winnaars werden tijdens de Eredivisie Awards bekend gemaakt:

  • FC Emmen – Check je ballen: bewustwording en bekendheid voor zaadbalkanker onder jonge mannen
  • SC Cambuur – Who’s the hero: Via VR wangedrag onder jongeren rondom stadion tegengaan
  • RKC Waalwijk – KickIt: oprichting voetbalteam voor mensen in een rolstoel

Van links naar rechts: Wendy Smits (Manager MVO) RKC Waalwijk, Jos Schaart (Manager MVO) FC Emmen, Karin Smit (Manager MVO) SC Cambuur & Geert Friebel (Hoofd marketing en partnerships VriendenLoterij)

VriendenLoterij

Sinds 2005 is de VriendenLoterij maatschappelijk partner van de Eredivisie. Samen zetten we ons in om fondsen te werven voor maatschappelijke projecten die bijdragen aan een gezonde en sterke samenleving. Je kunt zelf ook meespelen voor jouw favoriete eredivisieclub. Zo gaat 40 procent van jouw lot naar maatschappelijke projecten van jouw eredivisieclub.